Werken bij…

Mercom! Eén bedrijf met meerdere disciplines.

Wij hebben door de groei van onze onderneming regelmatig vacatures. Wil jij ook werken in een topteam? Check de vacature(s) of stuur anders een open sollicitatie.

Mercom is een stabiele en betrokken werkgever. Klein genoeg voor persoonlijk contact en een goede werksfeer en groot genoeg om de zaken goed geregeld te hebben.

We bieden je leuk en afwisselend werk in een ondernemend bedrijf met enthousiaste collega’s. Een marktconform salaris met pensioenregeling en secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO beroepsgoederenvervoer. En héél belangrijk.. wij sluiten de week af met een gezellige vrijdagmiddagborrel en organiseren de leukste feestjes 🙂

Hoofd Planner Transport

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de afdeling transportplanning. Je bent flexibel, houdt overzicht en kunt snel schakelen. Je weet mensen en materieel optimaal in te zetten en zorgt voor een prettig werkklimaat. Omdat klanten en werkzaamheden heel divers zijn, is de planning elke dag weer een interessante uitdaging. Kwaliteit en service leveren vinden we daarbij heel belangrijk, richting klanten èn medewerkers.

 Jouw taken:

 • Aansturen van de collega’s van de afdeling transportplanning;
 • Overzicht houden op de dagelijkse ritten, rekening houdend met diverse factoren;
 • Zorgen voor een efficiënte werkwijze met maximaal rendement;
 • Actief meewerken op de nationale en internationale planning;
 • Aandragen van verbetervoorstellen voor een efficiëntere planning.
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de operationeel directeur.

Wij vragen:

 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van moderne automatiseringssystemen in transport waaronder Transpas;
 • Communicatief- en analytisch vaardig;
 • Klant- en servicegericht.

Wij bieden:

 • Een spilfunctie in het bedrijf;
 • Een stabiele en sociale werkgever met een informele cultuur;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Uitdagende en afwisselende functie met doorgroeimogelijkheden;
 • Een fijne ergonomisch ingerichte werkplek binnen een jong en enthousiast team;
 • Gezellige vrijdagmiddagborrel en de leukste bedrijfsfeestjes.

Heb je interesse in deze functie?

Neem voor meer informatie contact op met Rutger Holthuis, operationeel directeur, 0547-260578.

Al overtuigd en direct solliciteren? Stuur dan je cv en motivatie naar personeelszaken@mercom.nl

Transportplanner (fulltime)

Houd jij ervan om de zaken goed te regelen voor onze chauffeurs en klanten? En krijg je energie van uitdagingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Omdat onze klanten en werkzaamheden heel divers zijn, is de planning elke dag weer een interessante uitdaging. Kwaliteit en service leveren vinden we daarbij heel belangrijk, richting onze klanten èn medewerkers. Je weet als planner mensen en materieel optimaal in te zetten en zorgt voor een prettig werkklimaat.

 Jouw taken:

 • Het maken van een optimale transport planning met maximaal rendement
 • Overzicht houden op de dagelijkse ritten, rekening houdend met diverse factoren;
 • Contact houden met onze chauffeurs over de uitvoering van de ritten
 • Aandragen van verbetervoorstellen voor een efficiëntere planning.

Wij bieden:

 • Een stabiele en sociale werkgever met een informele cultuur;
 • Een uitdagende en afwisselende functie met doorgroeimogelijkheden naar Hoofd Planner;
 • Een fijne ergonomisch ingerichte werkplek binnen een jong en enthousiast team;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Beroepsgoederenvervoer;
 • Een gezellige vrijdagmiddagborrel en de leukste bedrijfsfeestjes!

Wij vragen:

 • MBO/HBO werk- en denk niveau richting Logistiek
 • Meerdere jaren ervaring als transportplanner
 • Kennis van moderne automatiseringssystemen in transport waaronder Transpas is een pré;
 • Analytisch en communicatief vaardig
 • Een flexib ele en proactieve houding

Geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact op met Daniëlle Rensen, P&O-adviseur, 0547-260578.

Al overtuigd en direct solliciteren? Stuur dan je cv en motivatie naar personeelszaken@mercom.nl!

Ervaren Timmerman

Houd jij van hout? Dan zoeken wij jou! In verband met de groei van onze organisatie zijn wij op korte termijn op zoek naar versterking.

Wat ga je doen?                                                                                               

Als timmerman houd je je o.a. bezig met het fabriceren van bouwwerken zoals poolhouses en plaatsen en afmonteren van (woon)units. Het werk vindt zowel binnen als buiten op locatie plaats. Kortom een mooie afwisselende job!

Wat vragen wij?

We werken graag voor onze klanten en vinden een klantgerichte instelling heel belangrijk. Je hebt ruime ervaring als timmerman en je bent een echte teamspeler met een goed technisch inzicht. Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel. Je bent in het bezit van het VCA certificaat of bereid om dit te behalen.

Wat bieden wij?

We bieden je een leuke afwisselende functie in een ondernemend bedrijf. Je komt te werken in een klein en hecht team. Een gezellige vrijdagmiddagborrel en de leukste bedrijfsfeestjes. Ben je geïnteresseerd? Bel voor meer informatie met Rutger Holthuis of Roland Postma, via 0547-265078. Of solliciteer direct op personeelszaken@mercom.nl.

BBL-ERS (allround) montagemedewerker houttechniek (niveau 2 en 3)

Volg jij de MBO opleiding montagemedewerker houttechniek (niveau 2) of allround montagemedewerker houttechniek (niveau 3)? Dan hebben wij een prachtige leerwerkplek voor je!

Tijdens je werkleertraject werk je in een topteam samen met andere collega’s aan onze projecten. Deze zijn heel divers en varieren van het maken van poolhouses tot aftimmerwerk aan zorgunits. Het werk vindt zowel binnen als buiten plaats. Je wordt begeleid door een ervaren timmerman die je alle kneepjes van het vak leert.

Heb je interesse? Bel voor meer informatie met Daniëlle Rensen, personeelszaken, 0547-260578. Of solliciteer direct op personeelszaken@mercom.nl.

Stratenmaker

Weet jij van aanpakken? En ben je een stratenmaker die zijn vak goed verstaat? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Als stratenmaker bij Mercom zijn je werkzaamheden heel afwisselend, de ene dag leg je een bedrijfs- en parkeerterrein aan en de andere dag ben je bezig met de aanleg van tuinverharding bij een particulier.

Wat vragen wij?
Je hebt ruime ervaring op het gebied van straatwerken en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast verricht je ook andere, voorkomende werkzaamheden. Je bent in het bezit van een VCA -certificaat of bereid dit te halen. Een flexibele instelling is belangrijk evenals een klantgerichte en collegiale houding.

 Wat bieden wij?

We bieden je een leuke functie in een ondernemend bedrijf met enthousiaste collega’s. We bieden een marktconform salaris met pensioenregeling en secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO. Wij sluiten de week af met een gezellige vrijdagmiddagborrel en organiseren de leukste bedrijfsfeestjes.

Mercom is een stabiele en betrokken werkgever. Klein genoeg voor persoonlijk contact en een goede sfeer en groot genoeg om de zaken goed geregeld te hebben.

Ben je geïnteresseerd? Bel voor meer informatie met Daniëlle Rensen, personeelszaken, 0547-260578. Of solliciteer direct op personeelszaken@mercom.nl.

Vrachtwagenchauffeurs (fulltime of parttime, werkdagen in overleg)

Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zoeken wij vrachtwagenchauffeurs.

Wat ga je doen?

Als vrachtwagenchauffeur rijd je dagritten met meerdere adressen en af en toe een overnachting. Je werkzaamheden zijn heel divers, omdat onze klanten dat ook zijn.

Wat vragen wij?

Je bent in het bezit van het CE rijbewijs en code 95. Ervaring met een meeneemheftruck is mooi meegenomen. Maar belangrijker vinden we een klantgerichte houding en flexibele instelling.

Wat bieden wij:

Als werkgever bieden we je een leuke en afwisselende functie in een ondernemend bedrijf met enthousiaste collega’s. We betalen jou een marktconform salaris met pensioenregeling en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Beroepsgoederenvervoer. Daarnaast organiseren we een gezellige vrijdagmiddagborrel en de leukste bedrijfsfeestjes!

Mercom Transport is een sociale en stabiele werkgever. Klein genoeg voor persoonlijk contact en een goede sfeer en groot genoeg om de zaken goed geregeld te hebben.

BBL-ERS Chauffeur wegvervoer (niveau 2) en Logistiek medewerker (niveau 2)

Volg jij de MBO opleiding Chauffeur wegvervoer (niveau 2) en stroomt er diesel door je bloed?

Tijdens je werkleertraject ga je in eerste instantie aan het werk in ons magazijn, houd je voorraden bij en laadt en los je vrachtwagens. Maar zodra je je rijbewijs C hebt gehaald, word je door een mentorchauffeur onder de hoede genomen en wegwijs gemaakt in de diverse transporten. Ook begin je met het maken van korte ritten op de bakwagen. Na het behalen van je CE-rijbewijs en het opdoen van de nodige rijervaring, ga je fulltime de weg op!

Volg jij de MBO opleiding Logistiek medewerker (niveau 2) en wil je een brede ervaring in de logistiek opdoen?

Tijdens je werkleertraject werk je samen met andere collega’s en de afdeling planning aan een optimaal magazijn. Je voert overleg, houdt voorraden bij en laadt en los de vrachtwagens die binnenkomen.

Ben je geïnteresseerd? Bel voor meer informatie met Daniëlle Rensen, personeelszaken, 0547-260578. Of solliciteer direct op personeelszaken@mercom.nl.

Stagiaires Planning en Werkplaats

Volg jij de BOL MBO opleiding Manager Transport en Logistiek (niveau 4) en wil je je graag ontwikkelen op het gebied van transportplanning?.

Als stagiair assisteer je de andere planners bij alle voorkomende werkzaamheden zoals het invoeren van orders, het bellen met chauffeurs en het doorsturen van ritten. Tijdens je stage kom je in aanraking met alle facetten van het plannen.

Volg jij een BOL MBO opleiding bedrijfsautotechnicus (niveau 3 of 4) en wil je een brede ervaring in de werkplaats opdoen?

Als stagiair houd je je bezig met alle voorkomende werkzaamheden. Het ene moment loop je samen met een APK-Keurmeester een voertuig na voor de APK, waarna je deze samen of zelfstandig repareert. Het andere moment ga je met een chauffeur mee, omdat deze een storing heeft in een vrachtwagen. Je leest deze uit en probeert een juiste diagnose voor een reparatie te stellen.

Ben je geïnteresseerd? Bel voor meer informatie met Daniëlle Rensen, personeelszaken, 0547-260578. Of solliciteer direct op personeelszaken@mercom.nl.

BBL-er of BOL stagiaire

Hele dagen in de schoolbanken niets voor jou? Dan hebben wij de ideale combinatie voor je!

Als BBL-er of Bol-stagiaire combineer je school met werken. Als Bol-stagiaire wissel je fulltime schoolweken af met stageweken (stagevergoeding). Als BBL-er werk je 4 dagen (salaris!) in de week in de praktijk en ga je 1 dag in de week naar school. Dat is meestal een MBO opleiding naar jouw eigen keuze aan het ROC van Twente, richting transport en logistiek of infra. Wij zorgen vervolgens voor een praktijkbegeleider op je werkplek en jij doet je best op school. Zo haal jij je diploma en doe je tegelijkertijd werkervaring op!

Lijkt jou dit ook iets?

Neem voor meer informatie contact op met Daniëlle Rensen, personeelszaken 0547-260578.

Al overtuigd en direct solliciteren? Stuur dan je cv en motivatie naar personeelszaken@mercom.nl!

Open Sollicitatie

Mercom is een stabiele en sociale werkgever. We werken graag hard voor onze klanten en hebben het goed met elkaar. De primaire arbeidsvoorwaarden zijn prima. De secundaire ook, we houden van een feestje op zijn tijd. Het werk zelf houden we graag boeiend en afwisselend. Als chauffeur kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 4 daagse werkweek en/of meerdaagse ritten. Als medewerker grond, straat en sloopwerken werk je voornamelijk zelfstandig op klussen; je koopt bijvoorbeeld zelf je materialen in en stuurt junior medewerkers aan. We bieden werkgerichte opleidingen en bijscholing aan. Dat doen we bij voorkeur ‘in house’ met een eigen leraar. Ook kennis en ervaringen uitwisselen met collega’s is een uitstekende manier om je te blijven ontwikkelen.

Meer weten? Of direct een open sollicitatie sturen? We horen graag van je!